Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева обяви, че е осигурено финансиране

...
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева обяви, че е осигурено финансиране
Коментари Харесай

Осигурено е финансиране за нова зала за художествена гимнастика, обяви Весела Лечева

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева обяви, че е осигурено финансиране за нова зала за художествена гимнастика. По думите й в последните месеци спортното ведомство работи в тясно съдействие с Министерството на вътрешните работи.

" Лично се убедихме в нуждата за такова спортно оборудване. Залата, в която националните тимове упражняват сега, е извънредно натоварена и фактически има нужда от нова. С министър Иван Демерджиев посетихме мястото, работи се доста интензивно първата копка да бъде направена в най-кратки периоди. Отделени са средства за това спортно оборудване, тъй че се надявам художествената гимнастика да има своя нов дом ", посочи Лечева.

Тя представи пред Българска национална телевизия за равносметката за свършеното за близо 6-те месеца, през които е състезателен министър в служебния кабинет. Информация за изявлението й беше публикувана от Министерството на младежта и спорта. 
 Весела Лечева сюрпризирана от прекратения контракт на
Весела Лечева сюрпризирана от прекратения контракт на " Армеец " за спортната зала " Арена "

Очаква водещи компании да дадат името си за най-голямата зала у нас

" Една от най-важните цели беше да поддържаме непрестанен разговор с федерациите, спортните организации във връзка с тяхната активност. Вторият акцент, който поставихме, бе прекъсването на порочните практики със противоречиви контракти, които ощетяваха активността на сдруженията. Постарахме се да създадем по-добри условия, да актуализираме стратегиите, по които работят спортните организации ", коментира Лечева.

По думите й  стратегиите за олимпийска подготовка и кадрово обезпечаване ще дадат опция на спортистите да се усещат сигурни в обезпечаването на подготвителния и спортен развой , а треньорите да не се тормозят за своето развиване.

" Нашите цели като екип на Министерството на младежта и спорта и администрацията, която управлявам, са - да осигурим оптимално положителни условия, да сме в непрестанен контакт с федерациите и да можем в придвижване да решаваме всички наболели въпроси преди Олимпийските игри в Париж. Да не изоставим нито един играч или треньор ", сподели още Весела Лечева.
 Лечева заварила тежки връзки със спортните организации
Лечева заварила тежки връзки със спортните организации

Цените за отдаване на спортните уреди на клубовете били прекомерно повишени

Тя коментира темата за стадионите " Българска войска " и " Георги Аспарухов ". " През последните 30 години у нас не се осъществя нито един сполучлив модел на публично-частно партньорство. А точно да се осъществя концесия, взаимно сдружение, тъй че да бъде притеглен и частен капитал. Надявам се, че с тези две наши значими стъпки, които предприехме, първо - във връзка с стадион " Българска войска ", а по-късно и за стадион " Георги Аспарухов ", ние ще дадем опция и на двата гранда да получат най-хубавата опция да осъществят своите цели за съвременни уреди. Надявам се това да са сполучливи модели за спортната инфраструктура ", посочи Лечева. Тя означи, че в границите на мандата на служебното държавно управление е бил подписан меморандум сред " Сердика спортни парцели " и ПФК ЦСКА София, в който са написани всички най-важни стъпки във връзка с основаването на взаимното сдружение. " Намираме се в последна фаза на този развой. Почти всички детайли и всички най-важни дейности са към своя край ", обяви Лечева. По думите й се вършат значими стъпки и във връзка с стадиона на " Левски " - " Георги Аспарухов ". " С моя заповед беше основана специфична комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителни дейности за процедурата по отдаване на концесия. Работим по този проблем дружно с регионалната администрация, тъй че това да бъде осъществено в най-кратки периоди и да бъде обещано началото на процедурата за отдаване на концесия ", обясни Весела Лечева.
 Временно стопират търга за
Временно стопират търга за " Сердика спортни парцели " ЕАД

Спортните клубове на ЦСКА се оповестиха изрично срещу търга за базите им

Във връзка със скандалите във Федерацията по повдигане на тежести тя съобщи: " Там от много време върви много комплициран междуличностен спор. ММС не би трябвало да се меси в работата на спортните федерации. Наше обвързване е да направляваме съблюдава ли се законът, наредбите, разпоредбите за стратегиите, които осъществяваме дружно с федерациите. Ще бъдем безкомпромисни във връзка с това дали са нарушени правила , дали са нарушени разпореждания на законодателството и наредбите. И там, както във всички организации, се опитваме да беседваме с всички страни по спора, в действителност сме в непрекъснат разговор. "

" Смятам, че би трябвало да се даде опция на най-хубавите треньори да могат да вземат участие в подготовката на най-изявените ни състезатели. Има място за всички. Има и средства. Ние финансирахме българските щанги през 2022 година Изпълнихме нашите задължения към тях. Надявам се в своя доклад да покажат, че всичко това, което ние сме дали като благоприятни условия по всички стратегии, е изпълнено ", каза още Лечева.



Тя увери, че министерството ще продължи да поддържа семействата на огромни шампионати, тъй като те са късмет за развиване на българския спорт и издигане на престижа на страната ни. " Още през моя мандат 2005-2009 година създадохме тази стратегия за семейства. Тя продължава да е доста значима. България се утвърди като един от най-успешните домакините в белите спортове, които са извънредно атрактивни и известни ", уточни спортният министър и добави, че заслуга за това има както федерацията по ски, по този начин и локалната власт. " Тази година домакините не бяха пожалени - тежки метеорологични условия, топлото време, дъждовете. Но все пак се получи отлично съревнование, което носи голяма наслада и авторитет за Банско и България ", приключи Лечева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР